Planera ett kök

De kanske vanligaste renoveringarna man genomför efter att ha köpt en ny bostad är badrummet och köket, och av dessa är sannolikt köket den största utmaningen. Det beror på att köket faktiskt är en arbetsplats, ett rum där man enkelt ska kunna hitta det man vill ha och på ett effektivt sätt kunna laga mat, samtidigt som det också är ett rum för umgänge, som ska kännas varmt och inbjudande. Det finns därför många saker att tänka på när man ska inreda sitt kök.

Det är alltid bra att börja med att rita upp en ungefärlig bild av kökets planlösning. Det gör det betydligt lättare att visualisera var man vill ha vad, och vilka möjligheter man har att röra sig med när det gäller utrymme. Ta med detaljer som höjden till fönstret och var fönster och dörrar sitter och vilket håll dörren är svängd åt. Det underlättar när ni sedan ska förklara era behov för hantverkare eller personalen i köksbutiken.800px-DSC08997

Något annat man ska tänka på är att inte låta sig dras med av alla vackra kök man ser i inredningstidningar och på inredningsbloggar. Man kan självklart använda dessa bilder som inspiration för sitt eget kök, men man måste applicera dem på verkligheten, och inte glömma alla praktiska detaljer i köket. Det är till exempel viktigt att se till att man får med tillräckligt med arbetsyta, att logistiken flyter på bra, att man har plats för sopor och återvinning och att man får tillräckligt med förvaring. En annan fara med att låta sig inspireras för mycket av inredningsmagasin är att man skapar ett kök som är trendigt just nu, men som inom bara några år kommer att kännas omodernt. Satsa på en tidlös design istället.

Att renovera köket är visserligen en investering som sannolikt kommer att ge utdelning när man en gång säljer sin bostad, men det förändrar inte det faktumet att man måste ha tillräckligt med pengar i stunden.

 

Taggar: , , ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 xn--bttrebostad-l8a.se