Välj rätt hemförsäkring

Att skaffa rätt hemförsäkring kan vara svårt. Det du kan göra är att gå in på hemsidan Konsumenternas.se för att hitta jämförelser mellan olika försäkringsbolag. Detta kan ge dig bra hjälp med att se skillnaderna mellan bolagen. När du kontaktar ett försäkringsbolag glöm inte att nämna hur många som bor i hushållet och hur stor eller liten din bostad är. Allt detta påverkar priset på din försäkring. Inventera dina tillgångar i bostaden så att du vet att du har rätt försäkring med rätt belopp. Ta reda på om det finns drulleförsäkring och reseskydd i din försäkring eftersom de är bra att ha som tillägg.

Viktigt att teckna hemförsäkring

Oavsett om du bor i lägenhet eller villa, måste du teckna en hemförsäkring. du ska aldrig vara utan hemförsäkring. Om du inte har en rätt försäkring kan det orsaka att du blir skuldsatt för resten av livet. Om det brinner i ditt hem eller att du får en allvarlig vattenskada, så är det du som får betala för skadorna om du inte har en hemförsäkring. I vissa fall kan även grannars hus och lägenheter bli skadade vilket också är ditt ansvar att betala för. Om du befinner dig utomlands när det händer något med din bostad måste du ta dig hem omedelbart. Att flyga hem akut är aldrig billigt men kan ordnas med rätt försäkring.

Vad ingår i en hemförsäkring?

Att ta reda på vad som gäller och vad man kan bli ersatt för när man har en hemförsäkring, är viktigt. När du tecknar en hemförsäkring är du, din familj och dina tillgångar skyddade från stöld och brand. Vid de flesta försäkringar ingår också egendoms- rese- och ansvarsskydd. Andra delar som kan ingå är rätts-och överfallsskydd. I de allra flesta fall gäller hemförsäkringen för alla som är skrivna på den adressen men för säkerhets skull, hör med försäkringsbolaget att så är fallet. Din försäkring gäller för ett år i taget och förnyas automatiskt. Om du flyttar eller säljer din bostad kan du säga upp din försäkring eller byta till ett annat bolag.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 xn--bttrebostad-l8a.se